Shahrul Jihad...

Bismillahirahmanirahim.....

4551 itulah majority muktamad medan jihad pematang pasir...Parti Islam semalaysia(PAS) berjaya mengekal kan kemenangan di kubu kuat dibawah jajahan parlimen pematang pauh..sebut pasai permatang pauh teringat masjid batu...itulah tempat ana berkuliah dulu semasa study d pulau pinang...rindu pula rasa...di situlah sedikit sebanyak menambah ilmu ugama yg sememang nya kurang ni..

Alhamdullilah......

Calon dari pakatan rakyat Ustaz Salleh Man yang juga pesuruhjaya PAS pulau pinang mendapat 9618 undi sekaligus mengalahkan calon Umno-BN Rohaizat Othman yang hanya mendapat 5067 undi.

Sebelum ini, bekas Adun Permatang Pasir - Allahyarham Mohd Hamdan Abdul Rahman telah mengalahkan calon Umno-BN Ahmad Sahar Shuib dengan majoriti sebanyak 5,433 undi.

Pilihan raya kecil ini diadakan berbetulan dengan bulan ramadhan yang mana bulan ini juga boleh dikenali dengan dengan shahrul jihad(bulan jihad) yg menyaksikan banyak peperangan berlaku diantara nya ialah perang badar al-kubra..perang yg menentukan kebatilan dan kebenaran..

Bulan barakah ini juga menyaksikan pemukaan baitulmaqqadas oleh salahudin ayubi dari tangan tentera salib...

walhamdullilah kemenangan sekali lagi dapat disaksikan d bumi tercinta ku ni MALAYSIA....kedudukan skarang telah menjadi 7-1..Ya Allah kau lenyap kanlah kezoliman d atas muka bumi malaysia khususnya...

Moga2 dengan kemenangan yg diberi oleh Allah ini menjadi motivasi kepada pejuang2 ugama Allah untuk lebih yakin dengan janji2 Allah bahawa kebenaran pasti beroleh kemenangan...InsyaAllah...

No comments:

Post a Comment